Dit zijn de 6 BESTE datingsites voor 70-plussers! (2024)

Veel 70-plussers zijn op zoek naar meer connecties, vrienden of zelfs de liefde. Want wat kan het leven soms eenzaam zijn op deze leeftijd. Wellicht dat je de zoektocht naar de liefde hebt opgegeven. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten op datingsites voor 70-plussers.

Twintig jaar geleden ontmoette je mensen in het echt, maar tegenwoordig gaat het net wat anders. Met de komst van het internet zijn steeds meer mensen elkaar online gaan vinden, namelijk op datingsites. In dit artikel ga je lezen wat de beste 70plus datingsites zijn om nieuwe vrienden of de liefde te vinden. Daarnaast ga je lezen hoe datingsites voor 70-plussers werken, hoe veilig ze zijn en lees je nog 10 leuke date ideeën voor 70-plussers.

Wat kun je in dit artikel lezen?
  1. De 6 beste datingsites voor 70-plussers
  2. Welke datingsite moet je als 70-plusser kiezen?
  3. Hoe werken datingsites? Uitleg voor 70-plussers
  4. Hoe veilig en betrouwbaar zijn datingsites?
  5. De 7 beste date ideeën voor 70-plussers

De 6 beste datingsites voor 70-plussers

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan wat de beste datingsites voor 70-plussers zijn. Hiervoor hebben wij meer dan honderd datingsites getest en over iedere datingsite een uitgebreide review geschreven. Met het onderzoek hebben we gelet op hoe veilig de datingsites zijn, hoe eenvoudig het gebruik is en op welke sites veel 70-plussers te vinden zijn.

De uitkomst van ons onderzoek en wat de beste, eenvoudigste en veiligste datingsites voor 70-plussers zijn, valt hieronder te lezen. Zie je een leuke datingsite? Dan kun je je hier gratis op aanmelden of eerst meer informatie over lezen.

1. 50plusmatch – de beste datingsite voor 70 plus

Ben je een 70-plusser? Dan is 50plusmatch de beste datingsite voor jou. Dit komt doordat 50plusmatch de oudste en grootste datingwebsite is voor 50-, 60- en 70-plussers. Het is door verschillende consumentenorganisaties als beste getest. Zo is het als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite voor ouderen uitgeroepen door het consumentenprogramma Radar. Bovendien beveelt 97% van de gebruikers de website aan.

50plusmatch is speciaal afgestemd op ouderen. Zo stelt het functies beschikbaar die het erg gemakkelijk maken om met andere 70-plussers in contact te komen. Je vindt in een korte tijd veel leuke mensen, die je snel in het echt kan gaan ontmoeten. Er zijn al meer dan 12 miljoen verstuurde berichten geweest op het platform.

Het datingplatform 50plusmatch is ook erg veilig en betrouwbaar. Het garandeert optimale beveiliging van je gegevens. Bovendien beschikt het over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten.

Neem gerust een kijkje op 50plusmatch, het aanmelden is volledig gratis.

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

2. Ourtime – voor actieve 70-plussers

Wil je nog veel leuke dingen doen op deze leeftijd? Dan moet je zeker een kijkje nemen op Ourtime. De datingwebsite Ourtime is namelijk een platform voor actieve 50-plussers. Er zijn voornamelijk voor 60- en 70-plussers te vinden op de datingwebsite.

Zodra je eenvoudig bent aangemeld, ga je op zoek naar leuke mensen. Dit doe je door gebruik te maken van een handige zoekfilter. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen en heb je al snel een leuk gesprek.

Het unieke van Ourtime is dat het evenementen organiseert voor haar leden. Zo kun je deelnemen aan verschillende evenementen en andere 70-plussers in het echt ontmoeten. De evenementen zijn erg verschillend, de ene keer maak je een wandeling en een andere keer doe je een pub quiz.

Het aanmelden op Ourtime is eveneens volledig gratis, zo kun je alvast op zoek gaan naar iemand die je leuk lijkt.

Gratis aanmelden op Ourtime!

3. Parship – hier vinden 70-plussers een relatie

Als je als 70-plusser op zoek bent naar een serieuze relatie, maak je de meeste kans op Parship. De datingsite Parship is de nummer 1 in serieuze relaties. Het behoort bovendien tot de populairste datingsites in Nederland, waardoor je genoeg keuze hebt uit leuke vrijgezellen.

Parship werkt met een uniek matchingsprincipe, waardoor je veel kans maakt om succesvol te worden in de liefde. Door het matchingsprincipe word je met 60- en 70-plussers gematcht die passen bij je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Hierdoor wordt ruim 1 op de 3 leden succesvol op Parship. Dit is een veel hoger slagingspercentage dan op andere datingwebsites.

Parship is wel voor iedereen bedoeld en is geen specifieke website voor 70-plussers. Onlangs dat heb je genoeg keuze uit het aantal leden van jouw leeftijd.

Gratis aanmelden op Parship!

4. Seniorengeluk – eenvoudig inschrijven

Seniorengeluk is een ideale website voor 70-plussers. Zoals de naam het misschien al zegt, de website is alleen bedoeld voor senioren. Dit valt wel te merken aan de website, zo is het inschrijfproces erg eenvoudig en heeft de website een eenvoudig design.

Met een paar gegevens ben je al inschreven op Seniorengeluk en kun je direct op zoek gaan naar andere 70-plussers. Dit doe je door gebruik te maken van een uitgebreide zoekfilter. Hierin geef je precies aan waaraan iemand moet voldoen en krijg je profielen te zien die aan je eisen voldoen. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je direct een bericht sturen om in contact te komen met die persoon. Zo simpel werkt het allemaal, een ideale website voor 70-plussers.

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

5. 50liefde – speciaal ontwikkeld voor 50-plussers en ouder

Doordat veel 70-plussers zich niet helemaal thuis voelen op het internet is 50liefde ontwikkeld. Op de website zijn 50-, 60- en 70-plussers te vinden die op zoek zijn naar de liefde, nieuwe vrienden of connecties.

Je zult je misschien afvragen, wat onderscheidt 50liefde van andere datingsites voor 70-plussers? Doordat het speciaal is ontwikkeld voor ouderen is het inschrijfproces erg eenvoudig gemaakt, het gebruik van de website is makkelijker dan op andere datingsites en er is altijd een klantenservice beschikbaar om je te helpen.

50liefde begrijpt dat je niet overal je gegevens wilt achterlaten, daarom gaat de website uiterst veilig om met je gegevens. De website voldoet aan de strengste eisen voor de veiligheid. Bovendien worden alle profielen gecontroleerd op echtheid.

Gratis aanmelden op 50liefde!

6. Vijftigplusdating – een eenvoudige 70 plus datingsite

Als je op zoek bent naar een eenvoudige datingsite zonder alle toeters en bellen is Vijftigplusdating een goede datingsite. Per week schrijven meer dan 1000 nieuwe leden zich in op de datingwebsite. Hierdoor heb je genoeg keuze uit het aantal leden en is de kans groot dat je een leuk iemand vindt.

De website werkt erg eenvoudig, je schrijft je in door een paar gegevens van jezelf op te geven en je kunt er direct gebruik van maken. Doordat een eenvoudige en populaire datingsite is, worden veel leden succesvol. Ruim 1 op de 3 leden vindt een partner op de website.

Het aanmelden is volledig gratis op Vijftigplusdating. Zo kun je kijken of de datingsite wat voor jou is en kun je alvast op zoek gaan naar leuke andere 70-plussers.

Gratis aanmelden op Vijftigplusdating!

Welke datingsite moet je als 70-plusser kiezen?

Je hebt in dit artikel de 6 beste 70 plus datingsites gelezen, echter weet je wellicht nog niet welke datingsite je moet kiezen. Je hebt namelijk de keuze uit zoveel datingsites waar je de liefde, vrienden of connecties op kunt vinden. Het beste is om een datingsite te kiezen die speciaal voor 70-plussers is bedoeld en aan je wensen en eisen voldoet.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een populaire en goede datingsite waarop veel 70-plussers zijn te vinden? Dan is bijvoorbeeld de datingsite 50plusmatch vooral een aanrader. Deze datingwebsite is door verschillende consumentenorganisaties als beste getest.

Ben je niet helemaal thuis op het internet en is het aanmelden en gebruik van een datingsite helemaal nieuw voor je? Dan zijn de datingsites Seniorengeluk en 50liefde betere keuzes. Deze datingsites zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen.

Als je weer een actieve 70-plusser bent en er nog regelmatig op uit gaat zijn de datingsites Ourtime en Parship meer een aanrader.

Zo heb je voor iedere categorie weer goede datingsites voor 70-plussers. Het beste is om zelf te ontdekken wat de beste datingsite voor jou is. Bekijk hiervoor de website van de datingsites en meld je eventueel gratis aan om het te proberen. Of vergelijk datingsites.

Hoe werken datingsites? Uitleg voor 70-plussers

Je zult wellicht als 70-plusser nog nooit of niet vaak van een datingsite gebruik hebben gemaakt en is dit allemaal nieuw voor je. Daarom geven we je een korte uitleg hoe datingsites voor 70-plussers werken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en op zoek kunt gaan naar de liefde.

Aanmelden op datingsites

Allereerst meld je je aan op een datingsite. Dit doe je vaak door een aantal algemene gegevens op te geven. Dit zijn vaak gegevens zoals je naam, geboortedatum, wat voor geslacht je bent, naar wie je op zoek bent, e-mailadres en wachtwoord.

Nadat je de gegevens hebt opgegeven om een account aan te maken, ga je een profiel aanmaken op de datingsite. Andere leden moeten natuurlijk jouw profiel kunnen zien om een beeld van je te krijgen. Hiervoor geef je ook weer een aantal gegevens van jezelf op.

Deze gegevens vul je in om een profiel aan te maken:

  • Hobby’s en interesses
  • Profieltekst
  • Naar wie je op zoek bent
  • Geaardheid
  • Woonplaats
  • Opleiding
  • Aantal kinderen
  • Beroep of vroegere beroep
  • Relatie status
  • Eventuele religie
  • Tenslotte voeg je een paar foto’s toe

Lees ook: Hoe werkt het inschrijven op een datingsite?

De datingsite gebruiken

Zodra je het profiel hebt ingevuld kun je in de meeste gevallen direct van de datingsite gebruik maken. De werking van de website verscheelt per datingsite, de ene werkt met een uitgebreid matchingssysteem, een ander weer met een zoekfilter en sommige ook weer met beide.

Wanneer een datingsite met een matchingssysteem werkt zoekt het voor jou geschikte personen op, dit gebeurt op basis van je wensen, eisen en persoonlijkheid. Met een zoekfilter ga je zelf op zoek naar personen die goed bij je passen. Je geeft in de zoekfilter precies op naar wie je op zoek bent, waarna je profielen krijgt te zien die goed bij je passen.

Zie je een leuk iemand? Dan kun je zijn of haar profiel bekijken, waarna je een berichtje kunt sturen. Er zal vanzelf een leuk gesprek op gang komen. Mocht het klikken, kan je verdere contactgegevens uitwisselen en wie weet spreek je binnenkort af met die persoon.

Hoe veilig en betrouwbaar zijn datingsites?

Voor 70-plussers is de online veiligheid erg belangrijk, want je laat natuurlijk niet zomaar overal je gegevens achter. Uiteraard zijn de bovenstaande datingsites volledig veilig en doen er alles aan om die veiligheid te garanderen.

Je kunt echter wel een datingsite tegen komen op het internet, die niet op deze website benoemd staat en twijfelen aan de veiligheid. Dan is het zaak om te kijken wat de datingsite doet op het gebied van beveiliging.

De bovenstaande website doen verschillende dingen om de online veiligheid te garanderen. Hier een opsomming van de beveiliging op datingsites:

  • Handmatige controle op profielen
  • Gebruik maken van een beveiligde verbinding
  • Gegevens veilig bewaard
  • Misbruik of nepprofielen melden
  • Felle beleidsvoering tegen oplichting
  • Een goed bereikbare klantenservice

Lees ook:

  • Hoe weet ik of een datingsite veilig is?
  • 10 tips om veilig te daten

De 7 beste date ideeën voor 70-plussers

Iemand ontmoet op een datingsite en heb je afgesproken om samen wat te ondernemen? Op deze leeftijd kan het lastig zijn om wat te ondernemen. Je gaat zeker niet rotsklimmen of paintballen. Daarom hebben wij hier de 7 beste date ideeën voor 70-plussers:

Idee 1: Samen koffie doen

Wat is er nou leuker dan samen ergens koffie te doen. Het is een date idee die niet zoveel inspanning kost en vooral ideaal is voor een eerste date. Zoek een leuk koffietentje op en ga samen een bakje doen. In een koffiezaak hangt vaak een ontspannen sfeer waardoor het ijs met de andere persoon al snel gebroken is.

Idee 2: Een stukje wandelen

Zijn jullie allebei nog erg mobiel? Dan kan het een optie zijn om samen een stukje te wandelen in de natuur. Dit kan bijvoorbeeld door een leuk gedeelte van een stad zijn, bos of heide. Tijdens een wandeling ben je niet geforceerd om constant naar elkaar te kijken en tijdens de wandeling kun je praten over dingen die je ziet.

Zoek een looproute uit die niet te lang is en waar genoeg bankjes langs de route staan. Dit valt gemakkelijk op Google te vinden. Het leukste zal zijn als de looproute eindigt bij een leuk tentje om nog een drankje samen te doen.

Idee 3: Bezoek een markt

Jullie kunnen ook allebei een markt bezoeken als date. Dit kan een thema markt of een rommelmarkt zijn. Loop langs de kraampjes en je komt ervan zelf achter waar jullie allebei in geïnteresseerd zijn. Doe tijdens het bezoek aan een markt ergens op een terras een drankje om het een gezellig afspraakje te maken.

Idee 4: Eet bij elkaar thuis

Heb je door de jaren heen aardig leren koken en doe je dit nog steeds graag? Nodig de andere persoon uit om bij jou thuis te komen eten. Vraag hem of haar op visite te komen en te blijven eten. Om het helemaal compleet te maken kook je zijn of haar lievelingsgerecht.

Idee 5: Bekijk zonsondergang

Ook al ben je op leeftijd, zonsondergang bekijken gaat nooit vervelen. Het blijft een mooie gebeurtenis als de zon in de zee verdwijnt en de horizon oranje kleurt. Wanneer je dit met een date doet is het een romantisch idee. Neem die persoon mee naar een mooi plekje aan het water en bekijk samen zonsondergang.

Idee 6: Dagje naar een stad

Het kan ook een leuk idee zijn om samen een dagje een mooie stad te bezoeken. Dit kan een stad bij je in de buurt zijn of iets verderop. Bezoek alle leuke plekjes van de stad, doe een drankje op terrasjes en je hebt een gezellige date.

Idee 7: Speel samen een boordspel

Nog steeds fanatiek op deze leeftijd? Speel samen een boordspel bij iemand thuis. Tijdens een boordspel komen leuke gespreksonderwerpen op gang en leer je elkaar al snel beter kennen. Er zijn veel leuke boordspellen om te doen, maar wat dacht je van de klassieker mens erger je niet?

Lees ook: De 56 beste en origineelste date ideeën!

Dit zijn de 6 BESTE datingsites voor 70-plussers! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 5507

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.