21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (2024)

Trek in sushi? In Rotterdam kun je dan je geluk op, want in deze wereldstad kun je bij veel bijzondere plekken van deze Japanse lekkernij genieten. In dit artikel ontdek je 21x de beste sushi plekken in Rotterdam, waarvan sommige ook take away en bezorgen bieden. Ideaal! Dat wordt nog lastig kiezen.

Onderwerpen

Sushi eten in Rotterdam

Sushi is een bijzonder populair gerecht uit Japan. Het basis bestanddeel van sushi is een kleine hoeveelheid kleverige rijst in uiteenlopende vormen dat wordt aangevuld met overige ingrediënten die op of tussen de rijst worden verwerkt. Dit zijn altijd verse ingrediënten die voornamelijk uit groenten, ei en (rauwe) zeevis bestaan. Je eet sushi met sojasaus en wasabi.

Het leuke en lekkere aan sushi is dat de ingrediënten per sushi sterk uiteen kunnen lopen. Sommige chefs bedenken verrassende combinaties. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten sushi. Het meest bekend is maki. Hierbij wordt een bepaalde vulling, zoals zalm of avocado op een laag sushirijst gelegd. Dit wordt vervolgens opgerold in een norivel waardoor de je de klassieke sushirol krijgt.

Daarnaast is nigiri populair. De letterlijke vertaling voor nigiri is rijstballetje. Op deze rijstbolletjes worden dan kleine stukjes vis, zeevruchten of omelet gelegd. Ook sashimi wordt veel gekozen, al is dit eigenlijk geen sushi. Het bestaat uit flinterdunne plakjes vis, gesneden met een zeer scherp mes.

Lees ook: 22x de beste high tea plekken in Rotterdam (ook take away en thuisbezorgen)

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (1)

Sumo [ook bezorgen]

Hou je van het all you can eat concept? Dan is Sumo een perfect adresje voor sushi in Rotterdam. Je kunt er terecht voor lunch en diner. In 2 uur tijd mag je zoveel sushi bestellen als je wilt. Ook drankjes zijn inbegrepen. Er zijn 2 vestigingen: in de Markthal en op de Mauritsweg.

Aqua Asia Club

In een groot complex op de Kop van Zuid kun je -met geweldig uitzicht- smullen van het Aziatische fine dining concept, met als basis de Japanse keuken. De sushi bij de Aqua Asia Club is echt van hoogwaardige kwaliteit. Pure verwennerij!

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (2)

Happy Sushi [ook take away en bezorgen]

De chefs van Happy Sushi bereiden je favoriete gerechten met uitsluitend de beste ingrediënten. Zo geven ze jou het beste sushi-moment waar je blij van wordt. Of je nu trek hebt in maki rolls, sushi bowls of heerlijke side dishes.Er is een restaurant op het Kruisplein én je kunt de sushi afhalen of laten thuisbezorgen.

Cuisine Yama

Bij Cuisine Yama streven ze ernaar om jou een onvergetelijke ervaring te bieden om hun keuken te ontmoeten en te proeven. Hiroaki Yamamoto is de eigenaar en chef-kok. Hij heeft een passie voor het creëren van gerechten en denkt graag na over hoe unieke, lokaal geproduceerde ingrediënten kunnen worden gebruikt. Dit levert bijzondere Japanse gerechten op met een vleugje Hollandse invloeden. Je kunt hier aanschuiven voor het Chef’s choice Omakase menu dat uit 7 gangen bestaat. Uiteraard ontbreekt de sushi niet!

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (3)

Restaurant Three

In Japan is het getal 3 een geluksgetal, vandaar dat deze beste sushi plek in Rotterdam Restaurant Three heet. Te vinden in Hillegersberg aan de Freericksplaats. In dit moderne, sfeervolle restaurant kun je kiezen uit Aziatische fusion gerechten, Robatayaki en echt goeie sushi. En heel betaalbaar.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (4)
21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (5)

Kyatcha Rotterdam [alleen take away]

Het restaurant staat op dit moment nog in de steigers (maart 2022), maar dit wordt een leukerd aan de Leuvehaven! Ondertussen kun je wel alvast via de website smullen van de keuken door take away te bestellen. Alles is verser dan vers en wordt met passie gemaakt bij Kyatcha Rotterdam.

Restaurant Azura [ook take away]

Bij Restaurant Azura wordt gewerkt met ingrediënten uit alle windstreken van de rijke Aziatische keuken, maar ook wordt er inspiratie opgedaan uit andere continenten. Authentieke en vernieuwende gerechten worden op moderne wijze geserveerd. Oog- en tongstrelend is de sushi van Restaurant Azura.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (6)
21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (7)

The Harbour Club Rotterdam

Al sinds 2010 een gevestigde naam onder de foodies van Rotterdam. Gevestigd in het voormalig ‘Parkzicht’: een bijna honderd jaar oude villa in een Rotterdams stadspark, nabij de Euromast. Van binnen is The Harbour Club Rotterdam geheel gestyled tot een stoer en eigentijds restaurant.

Dit is absoluut één van de beste sushi plekken in Rotterdam. De sushi is kakelvers en bij mooi weer kun je daarvan genieten op het vernieuwde luxe terras. Heerlijk relaxen te midden van het groen van het park. Wat wil je nog meer?

Lees ook: 25x eten en drinken in Rotterdam

Zalmhuis [ook take away]

Als je een liefhebber bent van vis dan is het Zalmhuis in Rotterdam echt het summum. Hier eet je de aller verste visgerechten, waaronder super goeie sushi. Weet je niet wat je moet kiezen? Ga voor het “samen delen”. Je krijgt dan 12 stuks sushi, geselecteerd door de chef. Ook leuk: ze hebben hier een sushi drive through. Kortom; je kunt hier al dat lekkers ook voor thuis afhalen.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (8)

Miso Sushi [ook take away]

All you can lunch? Of all you can dine? Bij Miso Sushi kan het allebei. En dat betekent dat je voor relatief weinig centjes je buikje rond kunt eten met sushi. Ook andere Japanse gerechten kunnen hier besteld worden. Er is zelfs een kids menu. Simpelweg lekker!

Itami [ook take away]

Itami is een hoogwaardig teppanyaki & sushi restaurant waar je uitgebreid kunt genieten van de typische Japanse keuken voor een gangbare prijs. Het ruime enmoderne restaurant laat je dineren in een gemoedelijkeJapanse sfeer, die geschikt is voor iedereen.

Gelegen op de Kop van Zuid, achter het Nieuwe Luxor Theater. Je hebt hier lekker veel keus uit verschillende soorten sushi. Zeker één van de beste sushi plekken in Rotterdam waar je gegeten wilt hebben.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (9)

ONO Fusion Dining

Ook op de Kop van Zuid gelegen is ONO Fusion Dining. De plek voor een tongstrelende smaakbelevenis in een ongedwongen sfeer. De Japanse en de Franse keuken vormen de basis van de menukaart. Uiteraard hoort daar de meest verrukkelijke sushi bij.

Mood by Eveline Wu [ook take away]

Smaakvol, vers en verrassend. Dat is de sushi van Mood by Eveline Wu. Tel daar een lekkere co*cktail, goed gezelschap en fijn personeel bij op en je hebt een geweldige avond te pakken. Wil je alle sushi proeven? Bestel dan de sashimi en sushi boot (zie foto). Liever thuis smullen van de sushi? Take away kan ook.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (10)

Shiki Sushi & Lounge [ook take away en bezorgen]

Laten we beginnen met het benoemen van de locatie, want Shiki Sushi & Lounge zit in een oude discotheek in Prins Alexander. Omgetoverd tot een moderne en mooie lounge. Hier kun je op en top smikkelen van heerlijke sushi en andere niet te versmaden gerechten.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (11)

1NUL8 [ook take away]

In één van de meest populaire straten in Rotterdam, de Meent, vind je 1NUL8. Een café, restaurant en wijnbar in één, waar ook sushi op de menukaart staat. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten. Doen: kies voor een “sharing is caring” optie, want zo geniet je van meerdere, verschillende stuks sushi tegelijk.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (12)

Sushi to go Tapolee [alleen take away]

Heb je zin in sushi voor thuis en wil je kunnen kiezen uit heel veel verschillende soorten? Dan moet je bij Sushi to go Tapolee zijn. Ze hebben zelfs een app waarmee je snel en makkelijk sushi kunt bestellen. Topper!

Ook leuk om te lezen: het artikel over 25 uitjes in Rotterdam van het blog homemadeadventures.nl

Asia Bistro

Asia Bistro is een Aziatisch restaurant met een ruime keuze aan sushi. Maar wil je graag iets anders erbij, dan kun je ook kiezen voor grill gerechten, noodles en salades. Door de ruime keuze en verscheidenheid aan gerechten is er voor iedereen wat te kiezen. En kun je geen keuze maken? Dan kun je het ook overlaten aan de chef.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (13)

Mori

Geïnspireerd door de Japanse traditie en gedreven door precisie. Dat is hoe je de chef-koks van Mori het beste kunt omschrijven. Hier is sushi eten een echte culinaire ervaring. Alles is niet te versmaden en de presentatie is ook nog eens oogstrelend. Alsof je kunstwerkjes eet.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (14)

Shabu Shabu [ook take away en bezorgen]

Met 3 vestigingen in de stad en het populaire all you van eat concept is Shabu Shabu zeker ook één van de beste sushi plekken in Rotterdam te noemen. Hier krijg je sushi van de meest pure en verse ingrediënten voorgeschoteld. De koks doen er alles aan om je een ware Japanse eet- en smaakbelevenis te geven.

Ook leuk om te lezen: het artikel over waar je street art in Rotterdam kunt checken van het blog nieuweplekkenontdekken.nl

The Oyster Club

Laat je niet misleiden door de naam, want The Oyster Club biedt zoveel meer dan allen oesters. Ook staat er sushi, sashimi en nigiri op het menu! Voor lunch of diner en elke vrijdag en zaterdag kun je na het diner als je wilt ook nog de dansvloer op. Dan draaien de resident DJ’s namelijk de lekkerste beats.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (15)
21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (16)

iYumi [ook take away]

Ben je op zoek naar één van de beste sushi plekken in Rotterdam in hartje centrum? Strijk dan neer bij iYumi aan de Coolsingel. In dit gezellige, laagdrempelige restaurant is het puur genieten van eigenzinnige en overheerlijke sushi.

Zet jij graag je tanden in sushi? Gelukkig kun je in verschillende steden terecht om van dit Japanse gerecht te smullen. Ontdek hieronder de beste sushi plekken in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (17)

19x de beste sushi plekken in Amsterdam [ook take away en bezorgen]

Ook zo gek op de Japanse keuken? In Amsterdam kun je gelukkig op veel plekken terecht voor lekkere sushi. In dit artikel ontdek je 19x de beste sushi plekken in Amsterdam, waarbij je bij de meeste ook terecht kunt voor take away en bezorgen.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (18)

Nathalie

Hi, ik ben het gezicht achter Map of Joy. Voormalig journalist en nu fulltime contentmaker voor de reisbranche. Met een grote liefde voor stedentrips, roadtrips en natuur. Altijd op zoek naar bijzondere plekken in Nederland en Europa, waar je fijn met je eigen auto of de trein naartoe kunt, om met jou te delen.

21x de beste sushi plekken in Rotterdam [ook take away en bezorgen] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6392

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.