Beste sushi restaurant in Nederland? JAN tipt 10x de beste sushi in Nederland (2024)

JAN tipt de beste sushi restaurants van Nederland voor je!

Door Marjolein van den Brand

Beste sushi restaurant in Nederland? JAN tipt 10x de beste sushi in Nederland (1)

Zin in een lekkere portie sushi? Dat komt goed uit want Nederland heeft naast de beste sushi van Amsterdam genoeg plekken waar je heerijk kan genieten van deze specialiteit. Van thuis te laten bezorgen tot de deur uit gaan voor een bezoek aan je favoriete sush*tent of de beste all you can eat sushi, het kan allemaal. Alle sushi liefhebbers dus even opgelet want JAN zet de beste sushi restaurants van Nederland voor je op een rijtje (in willekeurige volgorde), van Amsterdam tot Maastricht.

De keuze toch wat oplaten en op zoek naar een leuk plekje om te tafelen in de hoofdstad? Bekijk dan het lijstje met de beste restaurants van Amsterdam.

10x beste sushi Nederland:

1

De Japanner in Amsterdam

Bij De Japanner kun je naast sushi ook genieten van al het andere lekkers dat de Japanse keuken te bieden heeft. Eigenlijk alles wat op de menukaart staat smaakt fantastisch, dus schroom niet om het een en ander uit te proberen. Sinds een paar jaar zijn er twee vestigingen van De Japanner in Amsterdam te vinden, eentje op de Albert Cuypstraat en één op de Bilderdijkstraat.

Albert Cuypstraat 228, 1073 BN Amsterdam

2

A-Fusion in Amsterdam, Volendam, Naarden, Baarn en Loosdrecht

Met maar liefst vijf vestigingen heb je altijd wel een plekje bij A-Fusion. Het restaurant zit in Amsterdam (Zeedijk), en verder ook te vinden in Volendam, Naarden, Baarn en Loosdrecht. Alle vestigingen zijn prachtig aangekleed en van de menukaart ga je spontaan watertanden. Hier eet je zeker een van de beste sushi van Nederland. Ook te bestellen via Thuisbezorgd.

Oud-Loosdrechtsedijk 243, 1231 LX Loosdrecht

3

Miyagi & Jones in Utrecht, Arnhem en Haarlem

Miyagi & Jones komt oorspronkelijk uit Utrecht (op een steenworp van Utrecht Centraal), maar heeft inmiddels ook vestigingen in Arnhem en Haarlem. Ze serveren hier niet alleen heerlijke sushi, maar ook andere Aziatische streetfoodhapjes waar je smaakpupillen gegarandeerd blij van worden. Bestel sowieso Miyagi's combo.

Veemarktenplein 42, 3521 BD Utrecht

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Tiger Mama in Utrecht

Aziatisch eten in een fantastisch interieur doe je bij Tiger Mama in Utrecht. De binnenplaats (met open dak) is spectaculair en wacht maar tot je de roze kelder ziet! Ze serveren hier elke zes weken een wisselend 10-gangen en 6-gangen diner, dus je eet nooit hetzelfde. Sinds kort kun je ook buiten van Tiger Mama's creaties genieten, want ze hebben een gloednieuw terras. Ook te bestellen via Thuisbezorgd.

Ook interessant: de beste vegan restaurants in Nederland

Voorstraat 80, 3512 AT Utrecht

5

Three in Rotterdam

Three is een van de beste sushi restaurants van Nederland en meer specifiek van Rotterdam. De rollen zijn erg smakelijk én origineel. Van gamba met geflambeerde zalm tot tonijn met aardbei, wedden dat je deze combinaties nog niet eerder geproefd hebt?

Freericksplaats 243054 GN Rotterdam-Hillegersberg

6

MOOD in Eindhoven en Rotterdam

Je mood krijgt zeker een opkikker als je een bezoek brengt aan dit restaurant. MOOD serveert het beste van twee werelden: de menukaart bestaat namelijk uit een mix van Franse en Aziatische gerechten. De lekkerste sushi rolls die je écht wil proeven? De rainbow roll en lobster roll. Ze hebben twee vestigingen in Eindhoven, eentje in Rotterdam en nog een laatste in Schiedam.

Keizersgracht 6, 5611 GD Eindhoven

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Momiji Sushi in Den Haag

Als je bij Momiji Sushi gaat eten, kán je niet anders dan zoveel mogelijk sushi bestellen. Eén blik op specialiteiten zoals de Red Dragon of de White Shark Roll en je bent verkocht. Maar het is meer dan de moeite waard om ook even de rest van de menukaart te bekijken. Want waar vind je nou een sushirestaurant dat niet alleen sushi serveert, maar ook nog eens geurige curry, spicy ramen en een brede keuze aan bubble teas? Ook te bestellen via Thuisbezorgd.

Rabbijn Maarsenplein 1, 2512 HJ Den Haag

8

De Sushimeisjes in Den Haag

Wat als je twee vriendinnen bent en je allebei heel erg van sushi houdt? Dan begin je toch gewoon je eigen sush*tent? Dat is precies wat deze twee meiden uit Den Haag gedaan hebben. De menukaart biedt ontzettend veel keuze – van de Pink Dragon Roll tot de Torched Tuna Roll – waardoor het hart van menig sushi-liefhebbers sneller gaat kloppen.

Nog meer hotspots in Den Haag? Dit zijn de beste restaurants van Den Haag.

Prins Hendrikstraat 96, 2518 HW Den Haag

9

Thai Ichi in Maastricht

Op een van de meest pittoreske plekken van Maastricht vind je Thai Ichi, een intiem sushi-restaurant waar ze de lekkerste sushi serveren. De traditionele sushi en Thaise gerechten worden bereid door chef-kok Phattanapong Khamto, die meer dan 25 jaar ervaring heeft als sushichef.

Koestraat 86211 HR Maastricht

Advertentie - Lees hieronder verder

10

Sumo Oriental Rotterdam

Mocht je iets luxer uit eten willen, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan Sumo Oriental in Rotterdam. Alles ziet er hier mooi uit, van het stijlvolle interieur tot de kunstige sushi rolls. En dit is niet alles want ze zijn ook een van de beste all you can eat sushi restaurants in Nederland. Zo krijg je 2 uur lang de tijd om voor een bepaald bedrag onbeperkt sushi te eten.

Kortekade 1-3, 3062GK Rotterdam

Beste sushi restaurant in Nederland? JAN tipt 10x de beste sushi in Nederland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated:

Views: 6390

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.