De 12 Beste Sushi Restaurants in Rotterdam | Restoranto (2024)

In dit artikel lees je over sushi restaurants in Rotterdam.

Sushi, die lekkere rollen met rijst en vis uit Japan, komen die eigenlijk wel uit Japan? Niet dus! Dat wisten wij ook niet,maar het gerecht dat in Japan tot kunst is verheven komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Azië.

Tegenwoordig kan je bij elk Japans restaurant wel krijgen. Zo ook bij de grote ‘all-you-can-eat' ketens, waar massa’s sushi tegelijk uitgeserveerd worden. Met deze blog willen we je op de hoogte brengen van leuke restaurants waar je heerlijke sushi kan eten, maar die een iets andere sfeer hebben dan de meeste all-you-can-eat restaurants.

Onze lekkerste Sushi Restaurants in Rotterdam

Benieuwd welke restaurants dat dan zijn? Lees dan snel verder, want wij hebben de 12 beste sushi restaurants van Rotterdam voor jou op een rijtje gezet!

Aqua Asia Club

Aqua Asia Club is gevestigd in De Rotterdam, een groot complex op de Kop van Zuid. Als je boven in Aqua Asia Club zit heb je een prachtig uitzicht. Het is een hoogwaardig horecaconcept met een loungegedeelte en een restaurant. Je kan hier terecht voor lunch, diner, lounge of vergadering.

Uiteraard kan je hier ook terecht voor sushi! Je kan je ook laten verrassen met het chef’s choice menu, waarbij de chef iets lekkers voor je klaarmaakt.

📍 Holland Amerikakade 106, 3072 MC Rotterdam
📞 010 237 4980
💻 www.aquaasiaclub.nl

Sumo

SUMO is begonnen als een klein intiem Japans sushi restaurant. Ze hanteerden als één van de eerste het ‘All You Can Eat’ concept. Dit was een enorm succes, waardoor ze nu één van de grootste sushi ketens van Nederland zijn.

Je kunt er terecht voor lunch en diner. Je krijgt 2 uur de tijd om voor een vast bedrag onbeperkt sushi en andere Japanse gerechten te eten. Ideaal voor de echte sushi-lover!

Elke dag worden de gerechten er vers bereid en dat proef je. Je kan hier heerlijk sushi eten. Het personeel is vriendelijk, professioneel en snel. Sumo is ook ideaal voor als je met een grote groep wilt komen eten.

📍 Velengde Nieuwstraat 2-5, 3011 GX Rotterdam
📞 010 307 0512
💻 www.quandoo.nl

Lees ook: De 5 lekkerste sushi restaurants in Uden

Nog meer heerlijke sushi restaurants in Rotterdam:

Lil' Foodie

Lil' Foodie is een restaurant dat heerlijke, internationaal Aziatische gerechten aanbiedt. De gerechten zijn geïnspireerd op comfortvoedsel, sushi-happen en desserts met een vleugje healthiness.

De gerechten worden bereid met zorgvuldig geselecteerde voedzame ingrediënten. Lil' Foodie wilt mensen inspiReren om gezonder en lekker te eten zonder dat je je hoeft te beperken tot bepaalde voedselkeuzes.

  • Aziatische gerechten
  • Comfortvoedsel
  • Healthy

📍 Gooilandsingel 103, 3083 DP Rotterdam
📞 010 2266654
💻 www.lilfoodie.nl

Japanese Cuisine Yama

Bij Japanese Cuisine Yama waan je je echt in Japanse sferen. Het is een klein en intiem restaurant, waar je romantisch met zijn tweeën – of met meer, natuurlijk – kan eten. De gerechtjes zijn uniek Japans, met af en toe een leuke Nederlandse twist. Chef en eigenaar Yamamoto weet van elk gerecht een kunstwerkje te maken en verrast keer op keer weer met variaties in smaak.

Je kan hier kiezen voor een chef’s choice vijf, of zevengangenmenu, bestaande uit soep, aperitief, vis- en vleesgerecht, sushi en miso soep. Bij het zevengangenmenu komen er nog een gerecht van de dag en een dessert bij.

Tip: reserveer ver van tevoren, de tafeltjes bij Yama zijn erg gewild!

  • Unieke Japanse gerechten met een Nederlandse twist
  • Chef’s choice vijf- of zevengangenmenu
  • Klein en intiem restaurant

📍 Eendrachtsweg 31A, 3012 LC Rotterdam
💻 jcyama.com

Restaurant Azura

Bij Restaurant Azura kan je in een gezellige en moderne omgeving genieten van verfijnde Japanse gerechten. Vandaar dat Azura zeker niet mag ontbreken als een van het lekkerste sushi restaurant Rotterdam! Alle gerechten zijn prachtig opgemaakt en worden gebracht door vriendelijk personeel.

Je kan bij Azura kiezen voor het chef’s menu, variërend van vier tot zes gangen. Daarnaast is er een uitgebreide kaart voor wanneer je liever á la carte uit eten gaat. Uiteraard serveren ze hier sushi en sashimi, maar daarnaast serveren ze ook salade,soep en andere warme gerechten.

  • Gezellige en moderne omgeving
  • Vriendelijk personeel
  • Uitgebreide kaart

📍 Otto Reuchlinweg 1166, 3072 MD Rotterdam
📞 010 2900381
💻 restaurantazura.nl

Itami

Op de Kop van Zuid ligt achter het Nieuwe Luxor Itami, een sushi en teppanyaki restaurant met loungebar. Itami geeft je een oosterse culinaire ervaring van topkwaliteit. Je kan hier met kleine en grote groepen terecht in een modern restaurant.

Lees ook: De 4 beste All You Can Eat restaurants in Arnhem

Itami heeft een uitgebreide kaart, met iets lekkers voor iedereen. Ze hebben een drie gangen keuzemenu. Daarnaast is er keus uit heel vele soorten sushi’s – ook vegetarische – en teppanyaki.

Vóór een avondje theater kan je dus heel goed aanschuiven bij Itami!

  • Veel vegetarische opties
  • Zelf samenstellen 3-gangen keuzemenu
  • Prachtige locatie achter het Nieuwe Luxor Theater

📍 Prinsendam 182,3072 MA Rotterdam
📞 010 2150751
💻 restaurantitami.nl

ONO Japanese Fusion Dining

Een restaurant dat ook zeker niet mag ontbreken in het rijtje van het beste sushi restaurant Rotterdam: ONO Japanese FusionDining. Met uitzicht over de Rijnhaven kan je op de Kop van Zuid genieten van heerlijke sushi.

De fusion van Franse en Japanse keuken is zeer verrassend en de menukaart biedt dan ook uiteenlopende keuzes, van oesters tot poké bowls en van sushi tot soepen. Stuk voor stuk prachtig opgemaakt en met een tongstrelende smaaksensatie!

  • Fusion Franse en Japanse keuken
  • Uitzicht over de Rijnhaven
  • Uitgebreide en uiteenlopende menukaart

📍 Antoine Platekade 1005, 3072 ME Rotterdam
📞 010 4863962
💻 ono-restaurant.nl

iYumi

Midden in het centrum van Rotterdam, tegenover metrostation Beurs, zit iYumi. Je kan hier terecht voor afhalen, of in de lounge, als je lekker zittend van je sushi wil genieten.

De lounge is heel geschikt voor meetings, of voor een gezellige afspraak met je vriendinnen. Maak je geen zorgen, er is genoeg keus.

Omdat het zo centraal ligt is het altijd makkelijk om even bij iYumi binnen te stappen!

  • Centrale ligging
  • Sushi afhalen of eten in de lounge
  • Veel verschillende soorten sushi

📍 Coolsingel 143, 3012 AG Rotterdam
📞 010 4048639
💻 iyumi.nl

Shiki Sushi & Lounge

Shiki Sushi & Lounge konden we echt niet weglaten! Het zit in een oude discotheek in Prins Alexander, die verbouwd is naar een moderne en mooie lounge. Je kan hier genieten van heerlijke sushi en prachtige andere gerechten.

Shiki Sushi & Lounge werkt met een puntensysteem tijdens het bestellen. Het klinkt interessant, maar geloof ons: het is vele malen rustiger bestellen dan bij andere all-you-can-eat restaurants.

  • Stijlvolle inrichting
  • Puntensysteem met bestellen
  • Uitgebreide keuze gerechten
Lees ook: De lekkerste ijssalon in Utrecht

📍 Prins Alexanderlaan 37A, 3068 PN Rotterdam
📞 010 7200856
💻 restaurantshiki.com

The Harbour Club Rotterdam

In het rijtje van sushi restaurant Rotterdam is The Harbour Club een rare eend. Althans, The Harbour Club is van zo veel markten thuis, dat ze niet alleen het stempel 'sushi restaurant Rotterdam' horen te krijgen. The Harbour Club heeft 8 jaar geleden haar deuren geopend in het voormalige ‘Parkzicht’, een bijna 100 jaar oude villa in het Rotterdamse Stadspark, vlak bij de Euromast. Het is omgebouwd tot een stoer en stijlvol restaurant, waar je kan genieten van de lekkerste gerechten. Zo ook de overheerlijke sushi die ze op de kaart hebben staan. Door de uitgebreide keus is er altijd wel iets wat jouw gezelschap lekker vindt!

  • Hele mooie locatie in het Rotterdams stadspark
  • Stoer en stijlvol restaurant
  • Uitgebreide menukaart

📍 Kievitslaan 25, 3016 CG Rotterdam
📞 010 4368888
💻 theharbourclub.com

1NUL8

1NUL8 is een wijnbar, gelegen op de Meent in het centrum van Rotterdam. Ze hebben hier verschillende kaarten, maar je vindt de sushi op de Oosterse kaart, bij de borrelkaart, en hij is vanaf 12.00 uur te bestellen. Er is een ruim aanbod van verschillende sushirollen, die allemaal hun eigen verrassende smaaksensatie hebben.

  • Centrale ligging
  • Sushi te bestellen vanaf 12.00 uur
  • Ruime keus sushirollen

📍 Meent 108, 3011 JR Rotterdam
📞 010 412 3561
💻 1nul8.nl

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 1NUL8 (@1nul8)

Dit was 12x het lekkerste sushi restaurant Rotterdam! Mis jij er nog eentje in het rijtje? Laat het ons weten! Wist je dat je ook je Instagram kan laten groeien als je dit deelt met je socials? Als je toch geen zin hebt om een restaurant op te zoeken, dan kan je altijd nog het eten laten bezorgen. Net zo lekker ook!

De 12 Beste Sushi Restaurants in Rotterdam | Restoranto (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6394

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.